13 Eylül 2016 Salı

Prostat'a Bitkisel Çözüm 3

PROSTAT HAKKINDA
Prostat Hastalığı
Teşhis(Tanı) Tedavileri Prostat Resimleri Tedavi Olanlar Menier Hastalığı
Prostat Ameliyatı Bitkisel Çözüm Prostat Kanseri Nedir Nasıl Tedavi Edilir Cevap Alanlar
Baş Ağrısı Nedir Kulak Hastalıkları Vertigo Hastalığı Miğren Hastalığı Hemoroid Hastalığı
Rçete: * 500 gram brokoli, * 8 diş sarımsak, * 2 adet soğan, * 3 yemek kaşığı domates rendesi, 3 adet defne yaprağı, * 2 adet kabuk tarçın, * 1 adet kabuğu soyulmuş kare doğranmış limon, * 1 adet havuç, * tuz, şeker. Yapılışı: İncecik doğranmış soğan, sarımsak ve havuca baharatlar ilave edilip iki üç tur sotelenir. Üzerine mevsim domatesinden elde edilmiş domates rendesi ve brokoliler eklenir. 4-5 tur sote yapılarak üzerini örtecek kadar su, tuz ve şeker ayarlanır. 25-30 dakika pişirilip soğuk servis yapılır. Ahmet Maranki bu yemeğin prostat hastaları için çok faydalı olduğunu söylüyor.
– 4 su bardağı suya 6 adet taze mısır eklenir ve iyice karıştırın. Kaynatılır ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Süzüldükten sonra içilebilir. Etkili sonuçlar için bu mısır püskülü çayından her gün yaklaşık 3 fincan içmek gerekir.Hazır olarak temin edilebilecek mısır püskülü özü de kullanılabilir. 15 damla mısır püskülü özü 1 bardak suya eklenir ve iyice karıştırılır. Bu karışımdan her gün 1 bardak tüketilmesi gerekir.
Reçete:Bitkisel Yağlar:Keten tohumu yağı, ceviz yağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağların prostat sağlığını koruyucu etkisi vardır. Ayrıca bu tür yağlar içeriğinde barındırdıkları vitaminler sayesinde genel sağlık durumunu da olumlu yönde etkiler.
Rçete: Likopen:Domates ve domates ürünlerinde bulunan “likopen” prostat hastalıklarına karşı koruma sağlar. Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre domates, domates salçası, domates sosu, ketçap ve diğer domates ürünlerini daha çok tüketenlerin prostat kanserine yakalanma riskini azalttığı tespit edilmiştir.
Rçete: Sarımsak ve brokoli kürü: Bir litre suyun içine ayıklanmış 20-25 diş sarımsağı koyun. İçine küçük doğranmış brokoliyi ilave edin. Bunu ortalama yarım saat kadar orta ateşin üzerinde kaynatın. Bunu daha sonra süzerek soğutun. İçine herhangi bir tatlı madde ilave etmeden için. İdrar söktürücü olarak ta kullanılan bu kür, prostat bitkisel tedavi için faydalıdır.
Rçete: Sarı kantaron kürü: Üç litre suyun içine yarım kilo kuru sarı kantaronu bir saat kadar kısık ateşte kaynatmalısınız. Kaynayınca hemen altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Daha sonra kapalı bir kavanozun içinde buzdolabında saklayın. Her gün sabahları ve akşamları bir bardak bu karışımdan için. İçine yine şeker gibi tatlandırıcıları koymayın. Prostat nedeniyle oluşan şikayetleriniz böylece azalacaktır.
Rçete: Kereviz kürü: Bir litre suya 10 gram kereviz yaprağı, 10 gramda hazenbel ilave edin. Bunu 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra 25-30 dakika kadar demlendirin. Kavanozun içine koyarak ağzı kapalı olarak muhafaza ettiğiniz karışımdan sabah ve akşam tok olarak birer su bardağı içebilirsiniz. Prostat bitkisel tedavi seçeneği olarak bu kürü bir ay süreyle uygulayabilirsiniz.
Rçete: Propolis ekstraktı arı sütü, polen vs satıcılarında bulunan bir besin maddesidir. Genellikle anal fitil olarak kullanılmaktadır. Diğer yandan kabak çekirdeği, temini kolay ve ülkemizde bol miktarda yetişen bir kuruyemiş türüdür. Ezilmiş 20 gram kabak çekirdeğini bir bardak suya döküyoruz ve yarım saat kadar demlemeye bırakıyoruz. Bu karışımı yemeklerden önce günde üçte bardak 3 kez tüketmeliyiz. Prostata iyi gelen sarımsak tentürü aşağıdaki gibi hazırlanabilir: 500 ml kaynar su içerisine 5 adet sarımsak ezilmiş olarak dökülür ve içerisine az bir miktar karanfil dökmek ilave edilir. Karışım 12 saat kadar bekletilir ve 2-3 hafta boyunca 50 ml sabah ve akşam içilir.
Rçete: Ceviz:
Ceviz, Prostat Kanserinden Koruyor.Ceviz yenmeye devam edildiğinde tümörlerin azaldığı ve küçüldüğü görülüyor.
Rçeteler:
* On beş gram mahlep birer bardak su ile yutulmalı.
* Nohut kaynatılır,suyu birer bardak içilir.
* Kereviz suyu günde üç defa birer bardak olmak üzere içilir.
* Nane kaynatılıp suyu birer bardak içilir.
* Acı kavun kökü kaynatılır,bir kaşık bal ile tatlandırılıp birer bardak içilir.
* Anason kaynatılıp içilmeli.
* On gram hazembel aç karnına bir bardak kereviz suyu ile birlikte içilirse prostatı eritir. Bu bitkisel tedaviyi uygulamaya devam edilmelidir.
* Hazenbel,kereviz ayrı ayrı kaynatılıp bir defada her ikisinden de ayrı ayrı içilecektir ve bu ilaç bir ay içilmeye devam edilecektir. On beş gün veya bir haftada prostatı eritecek böylece şifaya kavuşturacaktır.
* Onar gram ayrık kökü,maydanoz ve papatya kaynatılıp , birer bardak içilmelidir.
* İki yüz ellişer gram arpa ve nohut kaynatılıp günde 3 defa birer su bardağı içilmelidir.
* 10 gr hazenbel, 10 gr kereviz yaprağı ya da tohumu ayrı ayrı birer litre su ile 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlendirilerek, sabah akşam tok karnına birer su bardağı ayrı ayrı içilir. Bu terkiplerin içilmesine Bir ay süre iledevam edilmelidir.
* 250 gr Brokoli bir litre su ile 4 dakika kaynatılır. Günde bir kaç bardak içilir.
* 8 litre kaynar suyun içine 500 gr sarı kantaron konularak 40 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Buzdolabında saklanan karışımdan sabah, öğle, akşam yemeklerden 1 saat önce 1er bardak içilir.
* At kestanesi, tam açılmamış servi kozalağı, mazı yaprağı, ardıç tohumu, ökse yaprağı, ayrık kökü ve maydanoz gibi bitkilerin çayları günde 3-4 bardak içilir.
* Kenevir, kereviz tohumu ile birlikte kaynatıldıktan sonra balla tatlandırılarak macun yapılıp yemeye devam edilir.
* Isırgan otu prostat büyümesinden kaynaklanan idrar zorluğunu rahatlatır.
* Bir su bardağı kaynar suya, 10 gr funda konulur. 10 dakika bekletildikten sonra günde 2-3 bardak içilir.
* Maydanoz kaynatılarak suyundan günde 3 su bardağı içilir.
* Prostat iltihabı için her gece 1 litre suda 1-2 soğan sabaha kadar bekletilerek, sabahları aç karna içilir.
Rçete: Sebzeler ve Meyveler:Sebze ve meyveler vücudu doğal olarak enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyarak vücudun daha dirençli olmasını sağlar. Sebze ve meyveler bu özelliklerinden dolayı prostat iltihabına karşı tüketilmelidir.
Rçete: Prostat Büyümesi İçin Bitkiler : Maydanoz, Nohut, Arpa unu, Papatya, Ayrık otu, Bal
Hazırlanış Şekli - Kurutulmuş maydanoz, haşlanmış nohut suyunda demlendikten sonra süzülür. Süzülerek elde edilen karışım, tatlandırılmadan ve tedavi süresince günde üç fincan içilir.
- Arpa unu, melhem kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Hazırlanan macundan nohut iriliğinde haplar yapılır. Hazırlanan bu haplar, tatlandırılmış papatya şerbetiyle günde üç-beş tane yutulur. - Kurutulmuş ayrık kökü, dövülerek ezilir. Hazırlanan toz beş dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edi­len sıvıya, şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan, yemeklerden sonra bir fincan içilir.
Rçete: Prostat kanserinden korunmak için yapılabilecek bazı tedbirler bulunmaktadır. Tabi ki aşağıda sıralanan tedbirleri hastalığa yakalandıktan sonra değil, önce almak önemlidir. Bu tedbirleri tüm erkekler için araştırdık. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanmıştır.
-Az yağlı gıdalarla besleniniz. Margarin kullanmayınız. -Daha az kırmızı et tüketiniz. Daha çok tahıl, sebze, baklagil ve meyve tüketiniz. -Alkolü bırakın. Tatlıyı en aza indirgeyin.
-Vitamin ve mineral bakımından zengin gıdalar beslenin.
-Mutlaka günlük hayatınızda spora yer ayırın.
-Uzmanlar tarafından domates, karpuz, kırmızı greyfurt, yeşil çay, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, çilek, böğürtlen, maydanoz, kuş üzümü, soğan, karnabahar, şalgam, nar suyu, avokado, sarımsak prostat kanserine karşı koruyucu besinler olarak tavsiye edilmektedir. Özellikle domatesin içinde yer alan likopenin prostat kanserine karşı koruduğu ispatlandı.
-Aşırı kalsiyum alımından sakının.
-E vitamini içeren kabuklu kuruyemişler tüketin. (kabak çekirdeği)
-Gündüz suyunuzu içiniz. Lakin yatmaya yakın sulu gıdalar tüketmeyiniz.
-Vücut ağırlığınızı koruyunuz. Sigara ve tütün kullanmayınız.
Rçete: 50 gr hazan bel kökü, 50 gr yakı otu, 50 gr brokoli, 50 gr kereviz tohumu, 50 gr ısırgan tohumu, 25 gr kiraz sapı, 25 gr mısır püskülü, 50 gr maydanoz ve 25 gr keten tohumu.
Karışımın Hazırlanışı: Bitkiler toz haline getirildikten sonra hepsi birbirine karıştırılır iyice harman yapılır bu karışımı macun haline getirebiliriz. Macun halinde kullanımda bal kullanılması gerekmektedir kullanımı daha rahat olur aynı zamanda balın vücutta yayılımı daha kolaydır ancak bunu şeker hastaları için kesinlikle önermiyoruz.
Hazırlamış olduğumuz toz karışımını yaklaşık 1 kg çiçek balı ve 1 kg keçiboynuzu pekmezinin içerisine döküp iyice tahta kaşıkla karıştırıyoruz. (tahta kaşık olmasının sebebi ise metal kaşık balın özelliğini bozar) Karışımımız kullanıma hazır her sabah, öğle ve akşam aç karnına 1 er tatlı kaşığı yenilecek. Bütün bitkiler toz haline getirildikten sonra birbirine iyice karışması için harman yapılır. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa 1 su bardağı kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karışımdan atılır ve 5 dakika demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzülerek aç karnına içilmesi tavsiye edilir.
Rçete: Selenyum:
Selenyum düzeyi yüksek olan erkeklerde prostat kanseri riskinin %50 oranında azaldığı Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonucunda yer almıştır. Yaşla birlikte azalan selenyum miktarı selenyum içeren gıdaların tüketimi ile arttırılabilir.
-- Meyve, -- Sebze, -- Deniz ürünleri, -- Yumurta, -- Sarımsak gibi besinlerde Selenyum bulunur.
Rçete: Çinko:
Hücre fonksiyonları için gerekli bir mineral olan çinkonun prostat hastalığı olanlar tarafından daha çok tüketilmesi gerekebilir. Prostat kanserinin erken evrelerinde ve prostat kanserinden korunmak için çinko bakımından zengin olan
-- kabuklu deniz hayvanları, -- Süt, -- Fındık ve Ceviz -- Baklagilleri gibi besinlerde Çinko bulunur.
Rçete: Karpuz çekirdeği:
Yazın en sevilen meyvesi karpuz çekirdeği çayı prostat sorunlarının çözümünde yardımcıdır. İki dilim karpuzu yerken çekirdeklerini ayırın Bir su bardağının içine bir parmak kalınlığında olacak şekilde çekirdek doldurun. Üzerine su koyun. İkisini kısık ateşte kaynatın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. On gün bir bardak için.
Rçete: Meyveler:
Meyvelerden aldığınız vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirime katkıda bulunur, saç, cilt sağlığını korur ve iştahı azaltıp kilo kontrolü sağlar.
Antioksidanlar açısından en zengin meyveler
Çilek, Kiraz, Portakal, Greyfurt, Mango, Papaya, Kivi, Erik, Üzüm Kavun, Karpuz
Rçete: Sebzeler:
Yeşil yapraklı sebzeler, brokoli ve yeşilbiber besin değeri en yüksek, düşük kalorili sebzeler arasında yer almaktadır.
Antioksidan özellikli diğer sebzeler
Kırmızı dolmalık biber, Ispanak, Lahana, Brüksel lahanası, Havuç, Kış kabağı, Tatlı patates
Rçete: * 1 bardak kaynar suya bir tutam ısırgan otu yaprağı atılır ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Bu çaydan günde 2 bardak içilmesi tavsiye olunur. * Maydanoz kaynatılıp günde 3 bardak içilmesi önerilir. * Geceden 1 litre suda bekletilen 2 soğanın suyundan sabahları aç karnına 1 bardak içilmelidir. * Hergün bir avuç kabak çekirdeği yenmesi faydalı olur. * 10 gram hazanfel, 10 gram kereviz yaprağı ya da tohumu ayrı ayrı 1 litre suda 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlenip, sabah akşam tok karnına birer su bardağı ayrı ayrı içilir. bu terkibin içilmesine 1 ay devam edilmelidir. * 250 gram brokoli bitkisi 1 kilo suda 4 dakika kaynatılır. Günde bir kaç bardak içilir. * 8 litre kaynar su içerisine 500 gram sarı kantaron konur. 40 dakika kaynatılığ süzülür. Dolapta muhafaza edilen karışımdan, sabah, öğle, akşam yemeklerinden 1 saat önce 1′ er bardak içilir. * At kestanesi, tam açılmamış servi kozalağı, mazı yaprağı, ardıç tohumu, ökse yaprağı, ayrık otu ve maydonoz gibi bitkilerin çayları günde 3-4 bardak içilir. * Kocayemiş yaprağı, funda yaprağı, mazı yaprağı az miktarda ardıç tohumu karıştırılıp çay gibi demlenir. Günde 3-4 bardak içilir. * Kenevir, kereviz tohumuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak macun yapılıp yenir. * 1 bardak kaynar suya, 20 gram funda konur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 kez içilir.
Rçete: zeytinyağlı brokoli prostata iyi gelir • yarım kilo brokoli, • 8 diş sarımsak, • 2 tane soğan, • 3 çorba kaşığı domates rendesi, • 3 tane defne yaprağı, • 2 tane kabuk tarçın, • 1 tane kabuğu soyulmuş kare doğranmış limon, • 1 tane havuç, • şeker ve tuz
1
2
3
UÇAN Blogları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder