13 Eylül 2016 Salı

Prostat'Bitkisel Çözüm 1

PROSTAT HAKKINDA
Prostat Hastalığı
Teşhis(Tanı) Tedavileri Prostat Resimleri Tedavi Olanlar Menier Hastalığı
Prostat Ameliyatı Bitkisel Çözüm Prostat Kanseri Nedir Nasıl Tedavi Edilir Cevap Alanlar
Baş Ağrısı Nedir Kulak Hastalıkları Vertigo Hastalığı Miğren Hastalığı Hemoroid Hastalığı
İlacın Adı:ZENCEFİL
Tedavi:Zencefil güçlü bir bitkidir ve kökleri antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özellikler içerir. Düzenli olarak tüketildiğinde kanserli hücrelerin yayılmasını engeller. Prostat kanserinde de kullanılmaktadır. – Zencefil kemoterapi gören hastalara tavsiye edilmektedir. Bu bitki özellikle kusma ve mide bulantısı gibi kemoterapinin yan etkilerini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Zencefil çayının yanı sıra biraz zencefil ve bal da karıştırılarak tüketilebilir.
İlacın Adı:MAYDANOZ VE TOHUMU
Tedavi:Çayın tarifi: maydanoz tohumlarını toz şeklinde öğütün. 4 tatlı kaşığı maydanoz tohumu tozunun üzerine bir su bardağı henüz kaynamış su koyun ve termosta 15 dakika demleyin. Soğuduktan sonra süzün. Günde 4-5 kere 1 yemek kaşı için.Maydanoz kaynatılıp günde 3 bardak içilmesi önerilir.
İlacın Adı:AT KESTANESİ
Tedavi:At kestanesi, tam açılmamış servi kozalağı, mazı yaprağı, ardıç tohumu, ökse yaprağı, ayrık otu ve maydonoz gibi bitkilerin çayları günde 3-4 bardak içilir.
İlacın Adı:ISIRGAN
Tedavi:Isırgan otu kökü (Urtica dioica ve Urtica urens) kullanılarak hazırlanan çay, idrarı tam boşaltamama nedeniyle görülen sık tuvalete çıkmayı azalttığını belirtiyorlar.– 1 fincan sıcak suya 1 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprakları eklenir. Yaklaşık 10 dakika kadar bu yapraklar demlenir ve sonra süzülür. Bu çayın her gün 2 ya da 3 kez tüketilmesi önerilir. – Alternatif olarak, doğrudan ısırgan otu da tüketilebilir. Önerilen miktar günde 300 mg tüketilmesidir. Ancak vücut üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulursa doktora danışarak doz miktarının (günlük tüketim miktarının) ayarlanması şarttır.- Kurutulmuş maydanoz, haşlanmış nohut suyunda demlendikten sonra süzülür. Süzülerek elde edilen karışım, tatlandırılmadan ve tedavi süresince günde üç fincan içilir. - Arpa unu, melhem kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Hazırlanan macundan nohut iriliğinde haplar yapılır. Hazırlanan bu haplar, tatlandırılmış papatya şerbetiyle günde üç-beş tane yutulur. - Kurutulmuş ayrık kökü, dövülerek ezilir. Hazırlanan toz beş dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edi­len sıvıya, şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan, yemeklerden sonra bir fincan içilir.
İlacın Adı:ÇÖREK OTU
Tedavi:Günde 15 gr çörekotu 2 veya 3 defada öğütülerek bekletmeden aç karnına yenir. Öğütülmüş çörekotu 2 yemek kaşığı çorba ile veya rendelenmiş elma ile karıştırılarak yenebilir. Şeker hastası olmayanlar, pratik olması açısından 1 haftalık çörekotu kullanım miktarını öğütüp bekletmeden tahin ve pekmeze ( 100 gr çörekotu, 150 gr pekmez, 250 gr tahin) karıştırıp aç karnına 1 yemek kaşığı karışımdan yiyebilirler. Tedaviye şikayetler azalana kadar devam edilir, sürekli olarak kullanılması tercih edilmelidir, sarımsakla birlikte yendiğinde bağışıklık sistemini dengeleyerek iltihaplanmanın oluşmasını da ( Prostatit) önler. Sarımsak her defasında 1 diş ( 1 gr) olmak üzere günde 3-4 diş yenir, uygulamaya 2-3 ay devam edilir. Sarımsak havanda dövüldükten sonra, havanda 4-5 dakika bekletilir, yemeğe veya yoğurda katılarak ana öğünlerde yenir. Not: Hazır öğütülmüş olarak satılan çörekotu kesinlikle yenmemelidir, çok zararlıdır.
İlacın Adı:KABAK ÇEKİRDEĞİ
Tedavi:Kabak Çekirdeği idrar akışına yardımcı olan ve aynı zamanda idrar söktürücü özellikler gösteren besin maddelerinden bir tanesidir. Özellikle çinko minerali açısından zengin olması idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesi açısından son derece önemlidir. Ayrıca, tohum olarak prostatı iyileşmeye teşvik eden omega-3 yağ asitlerini içerir. – En iyi ve basit yolu tohumları doğrudan hazırlanan yemeklerin içine eklemektir. 1 gün için 1 avuç tohum tüketimi yeterli olacaktır.
İlacın Adı:KIRMIZI YONCA
Tedavi:Pek çok sağlık sorunu için geleneksel olarak kullanılan kırmızı yonca çayının, prostat büyümesini durdurduğu ve prostat kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine iyi geldiği yönünde bazı araştırmalar bulunmaktadır.Soya fasulyesinde de bulunan bir protein türü olan “izoflavon” içeren kırmızı yonca, idrar akışına katkıda bulunarak, prostat büyümesi nedeniyle görülen rahatsızlıkları önemli oranda azaltabilir.
İlacın Adı:CÜCE PALMİYE(Saw Palmetto)
Tedavi:Amerika Birleşik Devletlerinde, prostat büyümesine karşı en çok kullanılan bitki olan saw palmetto’nun özellikle başlangıç aşamasındaki prostat büyümesine iyi geldiği belirtiliyor. Geceleri sık sık tuvalete çıkmak başta olmak üzere büyüyen prostatın diğer belirtilerine de iyi geldiği söylenen saw palmetto ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin (U.S. National Institutes of Health) hazırladığı, prostat büyümesi tedavisinde kullanılan bitkiler listesinde “A sınıfı bitkiler” kategorisinde yer alıyor.
İlacın Adı:YAKI OTU
Tedavi:Ülkemizde “Tanrı’nın Eczanesinden Sağlık” kitabıyla bilinen Alman bitki uzmanı Maria Treben, yakıotu’nun (Epilobium parviflorum) prostat büyümesine iyi geldiğini ve bu bölgede meydana gelen enfeksiyonları önlediğini belirtiyor.
İlacın Adı:ÇİM POLENİ
Tedavi:Sonuçları “British Journal of Urology”de yayınlanan bilimsel çalışmaya göre, çim poleni olarak bilinen “secale cereale” prostatı küçülttüğü ve gece tuvalete çıkma sıklığını düşürdüğü söyleniyor.
İlacın Adı:MISIR PÜSKÜLÜ
Tedavi:Mısır püskülü da prostat büyümesi belirtileri ile mücadele etmek için son derece etkilidir. İçerisindeki bileşenler ile doğal bir idrar söktürücü olarak çalışır. Buna ek olarak, pelvik kaslarının rahat bir şekilde kasılmasını sağlayarak kişinin daha kolay idrara çıkmasını sağlar. İdrar yollarında rahatlama sağlar ve yanma hissi büyük ölçüde azalır.
1
2
3
UÇAN Blogları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder