15 Şubat 2011 Salı

Menier Hastalığı Bitkisel Tedavi

Baş Dönmesinde Bitkisel Tedavi

İlacın Adı:BEKTAŞİ ÜZÜMÜ
Tedavi:Bektaşi üzümü dövülerek toz haline getirilir. 1 kaşık üzüm tozu, 1 kaşık kişniş tohumu bir bardak suya eklenerek gece boyunca bekletilir. Ertesi sabah aç karnına şeker eklenerek içilir.
İlacın Adı:KARABİBER
Tedavi:Bir bardak su içine karabiberi limon suyu ve tuz eklenerek baş döndüğünde içilir.
İlacın Adı:KİŞNİŞ
Tedavi:Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı kişniş katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek bir çay fincanı içilir.
İlacın Adı:KABAK ÇEKİRDEĞİ
Tedavi:Kabak çekirdeği ve soyulmuş badem bir gece suda bekletilerek ezilip macun yapılır ve içilir.
İlacın Adı:CIVAN PERÇEMİ
Tedavi:Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekletildikten sonra içilir.
İlacın Adı:ZENCEFİL
Tedavi:Bir bardak sütün içine zencefil ve karanfil eklenerek kaynatılmalı ve şeker eklenerek hergün düzenli olarak içilmelidir.
İlacın Adı:ANASON
Tedavi:Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekletildikten sonra içilir
İlacın Adı:ÇÖREK OTU
Tedavi:Dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı çörek otu bir tatlı kaşığı süzmebal ile karıştırılıp yutulur.
İlacın Adı:BADEM
Tedavi:Bir yemek kaşığı badem, bir yemek kaşığı kabak çekirdeği içi, 1 kaşık haşhaş tohumu, 3 kaşık buğday unu karıştırılarak robottan geçirilmeli ve ince bir toz haline getirilmelidir. Bir kapta eritilen bir kaşık tereyağının içine süt eklenir ve toz karışım dökülerek birlikte kaynatılır ve günde bir yemek kaşığı içilir.
İlacın Adı:KASAP SÜPÜRGESİ-TAVŞAN TOPUĞU-TAVŞAN MEMESİ-KANDAK-YILBAŞI ÇİÇEĞİ
Tedavi:Kasap Süpürgesi Vertigo için uygun bir çözümdür.Hastalığın kaynağı genellikle beyin ve iç kulaktır.Kasap Süpürgesi vazodilatör etkileri sağlıyarak dolaşımını artırır.Aktif bileşenlere ruscogenin ve neoruscogenin denir.
İlacın Adı:GİNKGO BİLOBA
Tedavi:Ginkgo Biloba Meniere Hastalığı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.Ginkgo Biloba Meniere Hastalığı ile ilişkili Tinnitus, Vertigo ve İşitme Kaybı, tedavisinde kullanılmaktadır.Ginkgo Biloba Aktif maddelerinin kan akışını geliştirdiği ve bilişsel fonksiyonları geliştirerek, yorgunluğu azalttığı ve vertigo için, baş dönmesi azaltmak için potansiyel bir ilaç olarak görülmektedir.

1
2
UÇAN Blogları

3 yorum:

  1. allah sabır sıfa versin bu hastalık bı yapıştımı adamı tuz gıbı erıtıyo hayatım kalmadı sadece nefes alan bırıyım artık

    YanıtlaSil
  2. Atakların geldiği zamanlar düzenli olarak gündüzler melisa ve sarı kantaronu, akşamları da süt, zencefil ve karanfili kaynatıp birer bardak içiyorum.Çabuk toparlıyo beni ama ataklar sıklaştığı için kalıcı bi çözüm gibi gözükmüyor

    YanıtlaSil
  3. Bazıları kendiliğinden geçiyormuş ama biazde şans yok
    Ben ataklar başlayınca bir gün arayla 7 doz kortizon yaptırıyorum(kulak zarından içeri)yaklaşık 10 ay ataklar kesiliyor çözüm bulamayanlara tavsiye ederim.

    YanıtlaSil