22 Ağustos 2016 Pazartesi

Hemoroid (Basur-Mayasıl) Tedavileri

HEMOROİT(BASUR-MAYASIL)HAKKINDA
Hemoroid Hastalığı
Muayene ve Teşhis Nasıl Oluşur Kabızlık Tedavileri Cerrahi Tedavi
Konservatif Tedavi CerrahiDışı Tedavi Laserötesi Tedavi Tekrarlarmı? Bende Varmıdır
Gebelikte basur Tedavi Olanların Cevap Alan Bitkisel Çözüm Hemoroid Resimleri
Menier Hastalığı Baş Ağrısı Nedir Kulak Hastalıkları Miğren Hastalığı
Vertigo Hastalığı Prostat Hastalığı
Çok fazla önemsenmeyen ama hastalığın ilerlemesiyle ne kadar önemsenmesi gerektiği anlaşılan hemoroid, milletimiz arasında meşhur adıyla basur rahatsızlığıdır. Makatı çevrelerin damarların dışarıya çıkmasıyla kişiye acı veren bir hastalıktır. Nedeni ise kabızlıktır. Damarların dışarıyı çıkmış olması, kıvrımlı hale gelmesi ve orada kanın birikmesiyle birçok ağrı ve acı yaşanabilir.
hemoroid tedavisi , anüs dediğimiz makat bölgesindeki toplardamarların uzayıp genişlemesi sonucu makatın içine veya dışına doğru büyümesiyle var olan bir hastalıktır. Kısaca bir çeşit varistir, varisin makattaki şeklidir. Doğaldır ki bu genişleme ve büyüme sonrası, tıpkı bir balonun gerilmesi sonucu duvarının inceldiği gibi, hemoroid tedavisi in genişlemesi sonrası makat duvarı incelir ve dışkının sürtünmesine bağlı olarak kolaylıkla yırtılıp kanamalara neden olur. Bu bulguda hepimizin bildiği gibi hemoroid tedavisi in en sık görülen şikayetidir. Parlak kırmızı renkte (açık kırmızı) görülen bu kanamanın dışında hemoroid tedavisi makat dışına çıkarak meme veya şişlik oluşumuna neden olur. Yine hemoroid tedavisi e bağlı olarak kaşıntı ve ağrı yakınmaları görülebilir.
Bu kadar sık görülen bir hastalığın sebeplerinin de çok sayıda olması doğaldır. hemoroid tedavisi in en sık nedeni, kabızlıktır. Bunun dışında; kolit, enterit gibi barsak iltihaplanmaları, kötü beslenme alışkanlığı (içki, tahriş edici aşırı acılı gıda tüketimi, kabızlık yapıcı gıdaların devamlı tüketimi gibi), tuvalet ihtiyacını ertelemek veya uzun süreli tuvalette oturmak, damar-duvar yapısının doğuştan veya sonradan bozulması, uzun süre ve devamlı ayakta kalmak, hamilelik, karın içi yer kaplayan kitlelere bağlı karın içi basıncın artması, kronik öksürük, şişmanlık, aşırı ıkınmak, kesin ispat edilmese de ailesel (kalıtımsal) faktörler hep hemoroid tedavisi nedeni olabilir.
Bu kadar çok nedenin oluşturduğu hemoroid tedavisi temelde 2 gruba ayrılır.
1-External (Dış) Hemoroid Tedavileri
Bunlar makatın dışındaki toplardamarlarda ani gelişen, ele nohut, mercimek gibi gelen sert ve ağrılı oluşumlardır. Dış damarların içindeki kanın pıhtılaşması ile olurlar. Tedavileri tıbbi (ilaç ile) yolladır. Sıcak suya oturma banyosu ve hemoroid tedavisi pomatları uygulanır. 7-10 gün arasında iyileşirler. Aşırı rahatsızlık yapan external hemoroid tedavisi lerin kenarını açıp içindeki pıhtıyı boşaltmak bir tedavi metodu olmasına karşın, pek önerilmez.
2-İnternal (İç) Hemoroid Tedavileri
Toplumda hemoroid tedavisi olarak bilinen esas hastalık budur. Toplardamarlar makat bölgesinde 3 noktada bulunur. Bu noktalar, sırtüstü yatan bir insanda makatı saat kadranı gibi düşünecek olursak, saat 3, 7 ve 11 hizalarıdır. Yani hemoroid tedavisi esas olarak bu 3 yerde olur. Diğer noktalardaki genişlemeler aksesuar pli olarak adlandırılır. İç hemoroid tedavisi ler kendi içinde 4 dereceye ayrılırlar. Bu derecelendirme tedavi seçeneği için önemlidir.
1. Derece
hemoroid tedavisi memesinin, makatın içinde kalıp dışarı çıkmadığı durumlardır. Yalnızca kanamaya neden olup, çoğunlukla ağrısız olurlar. Ele gelmezler.Tanı, anaskop dediğimiz aletle makatın içine girip görerek konur.
Tedavi çoğunlukla tıbbi yolladır. Cerrahi girişim gerekmez. hemoroid tedavisi fitil ve pomatları kullanılır. Ayrıca beslenme ve yaşam şekline düzen vermek gerekir. Uzun süre ayakta kalmak, kabızlık, aşırı acı tüketimi engellenir. Girişimsel tedavi metodu olarak; lastik bantla bağlama (halk arasında tabanca ile tedavi olarak bilinir), infrared ışın ile yakma (laser olarak adlandırılır), sklerozan madde enjeksiyonu sayılabilir.
Bu tedavilerden infrared ışın ile yakma konusuna açıklık getirmek isterim. Halk arasında laser şeklinde bilinen bu yöntemde kullanılan ışın, laser ışınına yakın dalga boyu olan bir ışındır. Aslı, altın kaplama lambadan yansıtılan bir halojen ışıktır. Ancak halk buna laser adını vermektedir. Bu yalnız 1. ve 2. derece hemoroid tedavisi tedavilerinde kullanılabilen bir yöntemdir.
2.Derece
Bu tip hemoroid tedavisi ler, dışkılama sırasında, ıkınınca (yani karın içi basıncını çok artırınca) dışarı çıkan, bunun dışında makatın içinde duran, kanamaya çok eğilimli 1-3 cm çaplı hemoroid tedavisi lerdir. Bu grupta da ilk tedavi tıbbidir. hemoroid tedavisi ilaçları kullanma, mümkünse oluş nedenini ortadan kaldırma, sıcak suda oturma banyoları ve diyet düzenlemeleri ile ilerlemesi durdurulabilir.
Bu hemoroid tedavisi lerde kanama daha sık ve miktar olarak da daha fazla görüldüğünden belirli bir sürede kansızlık nedeni olabilirler. Lastik band ile bağlama, infrared ışık ile yakma ve sklerozan ilaç enjeksiyonu bu grupta da kullanılabilir. Üzerinde durulmadığı taktirde aniden büyüyüp 3. dereceye geçebilirler.
3.Derece
çerdeki memeler genellikle makat dışında durduklarından sıklıkla kanama, akıntı, şişlik ve ağrı yaparlar. Üzerlerinde yara gelişebilir. Kanama hemen hemen her dışkılama sonrası görülür.İlaç ile tedaviye fazla cevap vermezler. Ancak geçici rahatlama sağlanır. Kesin tedavi cerrahidir. Bunların, infrared ile yakma veya sklerozan ilaç enjeksiyonu sonrası sıklıkla tekrarladıkları görülür. İyi bir cerrahi tedavi ile sorun tamamıyla çözülür.
4.Derece
hemoroid tedavisi memelerinin devamlı olarak makat dışında kalması, elle içeri itilse bile hemen dışarı çıkması halidir. Bu hastalarda genellikle büyük hemoroid tedavisi memeleri, devamlı akıntı, kanama ve kaşıntı şikayetleri vardır. İyi temizlenememeleri sebebiyle sıklıkla enfeksiyon kaparlar. Hasta üzerine oturduğunda ağrı duyar.
Tedavide kullanılan ilaçlar kısmen fayda sağlasa da yakınmaları tamamıyla geçirmez. Lastik band ile bağlama, infrared ile yakma veya sklerozan ilaç enjeksiyonu sonuç vermez, bu nedenle önerilmez. Tedavi, cerrahi yolladır ve hasta ameliyat sonunda tamamen iyileşir.
Hemoroid tedavisi en sık karşılaştığımız komplikasyonları (sebep olduğu ek rahatsızlıklar); kansızlık ve hemoroid tedavisi in şişerek makat dışında kalmasıdır.Özellikle ilk 2 derece hemoroid tedavisi ler, çoğunlukla makat içinde kalıp, kanama ile kendini gösterdiklerinden, bu sık kanamalar sonucu gelişen kansızlığa bağlı olarak hastalarda halsizlik, soluk bir görünüm, çabuk yorulma ve nefes darlığı görülebilir.
Hemoroid tedavisi şişerek makat dışına çıkması durumunda hasta şiddetli ağrı ve makat dışında ele gelen çok büyük şişlikle doktora başvurur. Görüntü korkutucu olduğundan ve ağrı çok şiddetli olduğundan hastaların pek çoğu bu halde doktora giderler. Bu şişliklere elle dokunmak çok ağrı verir. Yürüyüş bile imkansız hale gelir. Bu olay hemoroid tedavisi in makat dışında sıkışmasına bağlı olarak ödem gelişmesi ve içindeki kanın pıhtılaşması ile olur. Beraberinde enfeksiyon görülebilir.
Bu durumda; ilk yapılacak tıbbi tedavidir. Tıbbi tedavide sıcak oturma banyoları, hemoroid tedavisi ilaçları, yatak istirahati önemlidir. Kabızlık ve ishal önlenmelidir. Bu memeleri içeri itmeye çalışmak tehlikelidir. Zorda kalmadıkça memelerin bu halinde ameliyat önerilmez. Ancak, memeler biraz yumuşayıp söndüğünde cerrahi tedavi önerilir.
Hemoroid tedavisi , hayatı tehdit etmeyen bir hastalık olmasına karşın halk makattaki her hastalığı “basur” diye niteleyip, kendi tedavisini uyguladığından, hemoroid tedavisi le benzer şikayetleri veren diğer hastalıkların tedavisinde geç kalınması nedeniyle doktor muayenesi önem taşımaktadır.
Makat ve kalın barsağın son kısmındaki yaklaşık 15-20 hastalığın hemen hemen hepsinde hemoroid tedavisi ile benzer yakınmalar vardır. Bu nedenle makat rahatsızlıklarında doktorun muayenesi, ayırıcı tanı yönünden çok önemlidir. Bilmeliyiz ki hemoroid tedavisi ; barsak kanseri, fistül anal, ülseratif kolit, fissür anal, makat apseleri, bazı cinsel makat hastalıkları hep benzer yakınmalara sahiptirler. Kesin ve ayırıcı tanı için yalnız dışarıdan muayene yetmeyebilir. Beraberinde retrosigmoidoskopi, anaskopi veya kolonoskopi dediğimiz aletler ile kalın barsak içine bakmak çok önemlidir. Bu muayeneler sırasında ağrı ve rahatsızlık duyulacağından korkmakta yersizdir. Çünkü birçok merkezde bu muayenelerde anestezi uzmanı eşliğinde, hafif uyutma ve rahatlatma şeklinde hastalara destek verilmektedir.
Unutmayalım ki; makattan her kanama hemoroid tedavisi değildir. Klasik cerrahi metotta; eğer makat toplardamarlarının girdiği 3 temel nokta bağlanıp sorun çözülmezse, halkın "ameliyat oldum ama tekrarladı" şeklindeki yakınmaları haklı çıkar. Asıl olan 3 giriş yerinde hemoroid tedavisi venlerini yeterli miktarda çıkarmak ve bağlamaktır. Bu metotta hasta ameliyat sonrası 7-10 gün kadar sıkıntı çekebilir.
Son dönemlerde gözde olan yeni hemoroid tedavisi ameliyat tekniği “Longo” adı verilen “Stapler hemoroid tedavisi ektomi” şeklinde açıklanan yöntemdir. Bu yöntemde özel yapılmış bir alet ile hemoroid tedavisi lerin bulunduğu alan, halka şeklinde çıkarılıp, aynı anda açık kalan bu alan dikilerek kapatılmaktadır. Bu yöntemin en önemli avantajı, ameliyat sonrası 2-3 gün içinde tüm sıkıntıların geçmesi ve hastanın 4-5 gün içinde işinin başına dönebilmesidir. Bu yöntemde tekrarlama oranı % 2.8 gibi çok düşük olarak bildirilmektedir. Yaptığımız vakalar da bu görüşü desteklemektedir.
Hemoroid tedavisi in kendisi, yaşamı kalitesizleştiren, günlük iş gücünün kaybına neden olan, ama hepsinden çok karıştığı hastalıklar, özellikle barsak kanseri açısından önem kazanan bir hastalıktır. Bir gastroenterolog veya genel cerrahi uzmanının muayenesi tüm soru ve sorunları sona erdirecektir. İnsan hayatı ve konforu sanırım “utanma duygusunun” çok üzerindedir.
Asıl olan bize emanet edilen sağlığımızı aklın ve bilimin ışığında korumak olmalıdır.
Hemorid Tanısı?
İlerlemiş bir hemoroid doktor muayenesinde gözle dahi tanımlanabilir. Ancak endoskopi ( sigmoskopi-kalın bağırsağın son 60 santimlik kısmı için endoskopi ve kolonoskopi-kalın bağırsağın tamamı için endoskopi) tanıda kullanılan en güvenilir yöntemdir.
Hemorid Belirtileri?
Hemoroid iki tiptir demiştik. Her iki tipinde belirtileri farklı olmakla beraber fazlaca ortak belirtide gösterirler. Şunu da belirtelim, her iki tipinde birlikte görüldüğü çok sayıda vakada vardır. İç hemoroid ağrısız, bağırsak hareketi ile veya sonrasında kanama ile kendini gösterir. Bu kanama dışkı üzerinde olabilir, tuvalete sıçramış ya da tuvalet kâğıdına bulaşmış şekilde de olabilir. İlerleyen durumlarda kaşıntı şikâyeti de hastalar tarafından sıklıkla belirtilmektedir. Dış hemoroid genelde ağrılı olmaktadır. Birinci seviyede ağrıların kısa süre içerisinde( iki ila üç gün) ortadan kaybolduğu gözlenir. Ancak yazımızın başında belirttiğimiz üzere sanmayın ki hastalık geçti. İlerleyen zaman diliminde daha etkili olarak geri dönecektir. Dış hemoroid taharet esnasında elinize bir şişlik olarak gelir. Bu şişliğin pıhtılaşması aşırı ağrıya yol açmaya başlayacaktır. Tromboze hemoroid yani pıhtılaşmış hemoroid ister iç ister dış olsun kesinlikle çok ağrılı olacaktır. Hatta sağ kalça tarafında dış hemoroid varsa ağrısı sağ bacağa, sol tarafta ise sol bacağa vurur.
Basurun zararları nelerdir?
İnsan hayatını oldukça etkileyen basur yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. Makat civarındaki damarların şişmesi, tuvalete çımayı da zor bir hale getirir. Makat kısmında meydana gelen yumrular kabızlığı artırır. Basurun giderek ilerlemesi, kişide oturma ve yürüme de sıkıntı meydana getirebilir. Buda kişinin sosyal hayatına olumsuz bir şekilde yansımaktadır. Moral bozukluğu, ağrı ve acılardan dolayı yaşanan bitkinlik, stres ve mutsuzluk kişinin hayatını etkilemektedir.
Hemoroid nedenleri nedir?
Hemoroid her yaşta, kadın ve erkekte görülebilir. Hemoroid rahatsızlığının en büyük sebebi, düzensiz tuvalet alışkanlığıdır. Özellikle ofis çalışanlarında da görülebilir. Çünkü hareketsiz bir hayat süren kişilerde görülme sıklığı daha fazladır. Ofis ortamında çalışanlarda uzun süre hareketsiz oturmaktadır. Bu nedenle hemoroide yakalanma riskleri fazladır. Lifli gıdalarla beslenilmesi gerekir. Lifli gıdaların az tüketilmesi de hemoroid nedenidir. Bunların dışında sayılabilecek nedenler arasında anal ilişki, yaşlılık, hamilelik gibi sebepleri sayabiliriz.
Hemoroid misin? Hızlı check-up!
Hemoroid insan hayatına kastedecek bir hastalık olmasa da, yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle kötü bir rahatsızlık olarak sınıflandırılır. Eğer hemoroid söz konusuysa, aşağıdaki halleri yaşamanız mümkündür.
1. Tuvalet sırasında kanamalar meydana geliyor mu?
2. Tuvalet kağıdına kan bulaşıyor mu?
3. Çok fazla ıkınmak zorunda kalıyor musunuz?
4. Makatınız ağrıyor mu?
5. Gün içerisinde oturduğunuzda ağrı yaşıyor musunuz?

5 sorunun beşine koca bir “Evet” diyorsanız, hemoroid rahatsızlığıyla yüz göz oldunuz demektir.
Haydi hemoroidi önleyelim! Hemoroid önleme reçetesi…
Her şeyi yaşanmadan önlemek en iyi tedavi yoludur. Sizde henüz yolun başındaysanız veya hemoroid belirtileri yoksa, iyi durumdasınız demektir. Hayatınızı aktif ve doğru yamaya başlayarak, hemoroid ve benzer rahatsızlıklardan uzak durabilirsiniz.
1. Kötü alışkanlıkları terk ediniz. Alkol gibi, sigara gibi…
2. Sıvı tüketimi gerçekleştirin. Özellikle suyu asla yanınızdan ayırmayın.
3. Çok fazla şekerli veya asitli içecekler tüketmeyin.
4. Egzersiz yapınız.
5. Hayatınıza dinamizm katınız.
6. Hareketsizliği terk ediniz.
7. Sürekli oturmayınız.
8. Düzenli bir şekilde tuvalete gidiniz. Tuvalet ihtiyacını tehir etmeyiniz.

Bu ve bunun gibi yapmanız gereken önlemler sayesinde hemoroid size asla yaklaşamaz. Peki ya çoktandır hemoroid acısını ve sızısını çekerek yaşıyorsanız ne yapacaksınız? Hemoroid rahatsızlığı hayat kalitenizi etkiliyorsa, kurtulmak için çözüm nedir?
Hemoroid rahatsızlığından da kurtulmanın çaresi var. Bunun için bitkisel çözümler, ilaçlar veya daha farklı metotlar uygulamaya gerek yok. Bunlar kalıcı çözüm sağlamazlar. Çözüm doğallıktadır. Nasıl hemoroid olmamak için beslenme, spor ve aktivitelere dikkat edilmesi gerektiğini yazdırsak, hemoroid kurtulma yolları için de yapılacaklar doğal ve kalıcı olmalıdır.
HEMOROİD AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Hemoroid ameliyatı için hastanın ameliyat gününden önceki akşam ishal yapıcı şurup içip bağırsaklarını boşaltması tavsiye edilir. Bu ameliyat sırasında doktora, ameliyat sonrasında ise hastaya kolaylık sağlar. Ameliyat öncesi en az 5-6 saat açlık gerekir.
Hemoroid Fistul FissurAmeliyat için genellikle tercih edilen anestezi türü belden iğne yapılarak belden aşağısının uyuşturulması (spinal anestezi) yöntemidir. En çok ağrı şikayeti hissedilebilecek dönem ameliyat ve ameliyattan sonraki ilk birkaç saattir. Spinal anestezi ile bu 3-4 saatlik dönem ağrsız, oldukça rahat bir şekilde atlatılır.
Ameliyatta sarkan fazla yastıkcık (hemoroid) yapıları kesilir ve meydana gelen açıklıklar dikilerek makat halkasının bütünlüğü yeniden oluşturulur. Ameliyat sonrası gerekirse -birkaç saat sonra çekilmek üzere- kanala vazelinli tampon konularak ameliyat tamamlanır.
Aynı işlem LİGASURE isimli bir cihazla da yapılabilir. Bu cihaz kesme, yakma ve birleştirme işlemlerini aynı anda yapabilir. Ligasure dikişsiz, kansız ve daha hızlı bir ameliyat imkanı sağlar. Ayrıca ameliyat sonrası ağrı, kanama gibi sorunlar açısından da daha konforludur.
Ne kadar doku çıkartılacağı cerrahın gözeteceği bir ayar meselesidir. Sarkmış olan bağırsak iç tabakasından az bir miktar çıkartılırsa hastalığın tekrarlama ihtimali artar. Çok fazla doku çıkartılıp makat kanal örtüsü düm düz yapılmaya çalışılırsa da ilerde makat darlığı gelişme ihtimali artar. Cerrah, kesilip dikilen yerlerde yara iyileşirken büzüşme ve nasırlaşma olacağı hesaba katmalı, hasta da beklentilerini buna göre ayarlamalıdır.
Özetle; ameliyatta makat kanal örtüsünde (mukozada) nispeten salim yerler bırakılarak şişliklerin çoğu alınır. Aralarda hafif şiş görünümde olsa dahi dokunulmamış, esnekliği sağlamaya devam edecek kanal örtü köprüleri özellikle bırakılılır.
LAZER İLE HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİ
Lazerle Basur Ameliyatı
Cerrahi müdahale:
Hemoroidlerin tedavisi, hastalığın evrelerine göre belirlenir. Hemoroidler 4 evreye ayrılır. Başlangıç evresinde (1. derece) ilaçla tedavi ve diyet yeterli olabilir.
İleri evreler (hemoroidler her tuvalete çıkıldığında dışarı çıkar veya sürekli dışarıda şişlik oluşur) çoğunlukla ameliyatla tedavi edilir. Bu ameliyatta genişlemiş olan hemoroid dokusu kesilip alınır.
Bu işlemde çoğunlukla, ağrıya duyarlı olan doku kısmen alınır. Bu nedenle, cerrahi müdahale ağrıların yanı sıra çok çeşitli komplikasyonlara da neden olabilir.
Lazerle basur ameliyatı,çok sayıda hastalığın tedavisi için kullanılan lazer, makat bölgesindeki damarların şişmesiyle oluşan basurun tedavisinde de etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Basur tedavisinde olan diğer tedavi seçeneklerine bir alternatif olarak kullanılan lazer yöntemi, hastalara bazı avantajlar sağlar. Bu yöntem bir tür ışıkla tedavi olarak kabul edilmekte ve yüksek ısıya sahip olan ışıkla basur memesine odaklanılarak, memeyi ısıtmaktadır. Bu etki memede 2-4 mm derinlikte, 6-8 mm genişlikte olan doku hasarına neden olur. Bu çalışma sinirlerin bittiği yerde olduğundan, hastalarda tedavi sırasında hafif bir yanma hissedilir. Basur memesinde oluşan yanmayla, bölgede olan ve genişleyerek varisleşmiş damarları da yakmakta, bunların hacmini küçültmektedir. Bu kontrollü yanık sayesinde, zayıflayan bölgede yeniden sağlıklı doku gelişimi meydana gelecektir.
Lazerle Makat Sarkması Tedavi Edilebilir
Lazerle basur ameliyatı sırasında kalın bağırsağın son bölümünün çevresel dokuya yapışması yüzünden basurla birlikte görülen makat sarkması da düzeltilebilir. Kanayan basur memelerinde, damarlarda oluşan pıhtıyla birlikte kanama hemen kesilecektir. Lazerle uygulanan basur tedavisi hastalara çoğu yönden avantaj sağlamaktadır.
Koruyucu Lazer tedavisi:
Yeni Lazer Hemoroidopeksi (LHP) yöntemi dokuyu korur. Hemoroidler uygun anestezi altında küçük bir kesi yapılarak, ince bir lazer sondası yardımıyla, içten, makat cildine zarar verilmeksizin büzüştürülür.Bu yöntemde yalnızca çok küçük bir yara olur. Dolayısıyla ağrı da çok azdır.
Lazer İle Tedavi Aşamaları:
1. Lazer sondası gözetim altında hemoroid memeciğinin merkezine yerleştirilir.
2. LHP lazer ile her hemoroid isabetli bir şekilde içten büzüştürülür.
3. Tedavinin bir sonucu olarak hemoroidlerin ilk anda %40' ı büzüşür, ve yavaş yavaş gerileyerek takip eden 4. haftanın sonunda da bütünüyle kaybolur.

Lazer ile tedavinin etkisi:
Lazerin derinlemesine etkisi sayesinde, büyümüş ve kanamakta olan hemoroidler, kan dolaşımından ayrılırlar.
Bu sayede, Lazer tedavisinin ardından kısa süre sonra kanamalar durur ve kısa bir süre sonra da hemoroidler büzüşmeye başlar. Tedaviden hemen sonra hemoroidler %40 oranında geriler, işlemin 1. ayının sonunda tamamen kaybolur. Bazı hastalarda sadace deri torbacıkları kalabilir. Bunlar da basit bir cerrahi müdahale ile giderilebilir.
Avantajlar:
LHP tedavisi hemoroidi 2. ve 3. evre olan hastalar için uygundur. Geleneksel cerrahi müdahalelerin aksine bu uygulamada genelde kesi olmaz ve doku alınmaz.
Lazer Işınıyla Yapılan LHP Tedavisi Daha Başka Avantajlara Sahiptir:
*Lazerle uygulanan tedavi sonrasında ağrı meydana gelmediğinden, hasta hemen günlük yaşamına geri dönebilir, işinden ve okulundan geri kalmaz.
*Bu tedavi ağrısız bir yöntem olduğundan, hastalara narkoz verilmesine gerek kalmaz.
*Lazerle uygulanan basur tedavisinde kanama genellikle meydana gelmez ya da klasik basur ameliyatına göre çok az olur.
*Tedavi sırasında neşter tarzı kesici aletler kullanılmadığından, bölgede bulunan kaslarda hasar oluşmaz.
*Makatta olan kaslar kesilmediği için, hastada dışkı ya da gaz tutamama gibi sorunlar yaşanmaz.
*Tedavide geniş bir doku çıkarılmadığından, hastada makat darlığı sorunu meydana gelmez.
* Hemoroid düğümlerinde isabetli doku azalması.
* Sıvı tutma kabiliyetinin maksimum korunması.
* Makat kasının, cildinin ve dokusunun mümkün olan en iyi şekilde korunması.
* Kısa sürede iyileşme ve çalışma hayatına dönme.

UÇAN Blogları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder